Muurejubbel, dat ess be oss e lecker Züppke on kee Muurejemöös duurenanger, wie männije Lüüt meene.
I-esch enns wöd en enn Pann Speck uutjeloote un en dat Fett e klenjeschni-e Ölk jebroone on dat dann en enne Pott jedonn.
Dann kütt
- 1 Ponk Muure, jedübbelt
- 1 Ponk Äepel, jedübbelt
- ½ Ponk wette Bonne (enjewegde — odder uut e Jlas, weil die jo schon weeg send)
en dr Pott.
Zuppejemös dobee, möt Bröh opfölle on koake loote.
Salt, Päeper on jet Bonnekruute dobee — Väedisch !
Dä Speck kann man och fott loote on dofür e ordenlich Stöck Rippkes drenn koake on dat am Eng kleenschni-e.
Wä et mach, deet sech en sinne volle Teller enne Äetläepel Essisch on jet Majji.
.
______________________________________
.
.
Mit diesem Rezept eröffnen wir die neue Kategorie „Pottkicker“ in der Navigationsleiste, die wir nach und nach mit Kochanleitungen für Windberger / Mönchengladbacher / niederrheinische Rezepte füllen wollen.
Rezeptvorschläge sind erwünscht und können gesendet werden an bsv.presse@gmx.de